Positivt – en samtalspodd om hiv

Det här är samtalspodden POSITIVT. Det är en podd där vi snackar om hiv på alla plan, om våra minnen, tankar och drömmar. Om känslor, relationer och sex. Hur var det att få sitt hivbesked innan en visste så mycket om hiv? När väljer vi att berätta om vår hivstatus och när låter vi helst bli?

Positivt är ett samarbete mellan  Positiva Gruppen Syd och Positiva Gruppen Väst.

Avsnitt 1: Mitt första möte med hiv

Simon, Robert, Emanuel och Sanna pratar om sina första möten med hiv. Hur är det att få sitt hivbesked när en ännu inte vet så mycket om hiv? Vilka tankar kan uppstå i stunden och efteråt? Vilka känslor? Vårt första avsnitt består av berättelser om att få sitt hivbesked, om val som måste göras och den känslomässiga process det sätter igång.

Avsnitt 2: Hiv och jag

Simon, Sanna, Robert och Emanuel snackar om tystnad och öppenhet, om att berätta eller inte berätta om hivstatus. Vad påverkar om vi pratar om hiv med de människor vi har omkring oss eller inte? Hur påverkas våra relationer när vi berättar? Hur samspelar våra olika identiteter och hiv? Lyssna på vårt andra avsnitt av podden Positivt.

Avsnitt 3: Hiv, sex och relationer

I detta tredje avsnitt av podden Positivt snackar vi sex! Ja, och relationer rent allmänt. Simon, Sanna, Robert och Emanuel pratar om hur det var att börja ha sex efter hivbeskedet.  Hur känns det att berätta eller inte berätta för one night stands? När har hiv känts som en turn off och när har det varit lustfyllt? Vi pratar också lite om skillnaden på sex med och utan informationsplikt.

Avsnitt 4: Hiv och framtiden

Hur har hiv påverkat oss och hur har vi anpassat oss till hiv? Har det påverkat hur vi ser på framtiden? Vi funderar på hur hiv påverkat oss psykiskt, socialt och fysiskt. Eller om vi hade blivit påverkade av helt andra saker på samma sätt, om vi aldrig hade fått hiv.

Dela