Checkpoint Göteborg

PG Väst driver tillsammans med RFSL Göteborg en mottagning för män och transpersoner som har sex med män. Checkpoint Göteborg erbjuder test för hiv och syfilis med snabbsvar.

Checkpoint Göteborg ger en möjlighet att enkelt testa sig för hiv och syfilis. Du får svar på 15 minuter, det kostar inget och du kan vara helt anonym. Testet görs utanför sjukvården.

Vi håller till i RFSL Göteborgs lokaler på Stora Badhusgatan 6, Göteborg (hållplats Stenpiren). Vi tar tester på svenska, engelska och ibland andra språk. Om du behöver tolk kan du boka en tid i förväg. 

All testpersonal på Checkpoint är själva hbtq. Det är alltså en communitybaserad mottagning, vilket gör oss till ett viktigt komplement till andra ställen att testa sig på. Bland män och transpersoner som har sex med män är hiv vanligare än bland befolkningen i stort. Om du inte tillhör målgruppen för Checkpoint finns det andra ställen att testa sig på. 

Andra ställen att testa sig på

Hivtest ska enligt lag kunna tas anonymt och kostnadsfritt på landets alla vårdcentraler, husläkarmottagningar och privatläkarmottagningar. Är du under 25 år kan du även testa dig på din ungdomsmottagning.

Detta är bra ställen att testa sig på:

Sexualmedicinskt centrum
Könsmottagningen Sahlgrenska
Infektionsmottagningen Östra sjukhuset

Varför syfilistest?

Syfilis ökar nu i Sverige. Män som har sex med män är överrepresenterade i statistiken. Syfilis går att behandla med antibiotika, men du måste ta ett test för att veta att du har det. Oavsett om du har hiv eller inte är det bra att testa sig. Om du har hiv förvärras symptomen av syfilis.

Du kan testa dig hos oss 12 veckor efter överföringstillfället. Det förutsätter dock att du inte har haft en syfilisinfektion tidigare. Om du har haft det kan de test som vi erbjuder inte ge korrekt svar. I så fall är det bättre att ta ett test på Könsmottagningen på Sahlgrenska.

Dela

Drop-in

Tisdagar, klockan 18-20.

Tidsbokning

Om du vill ha tolk behöver du boka din tid minst tre vardagar i förväg.